Roskile Festival Tuborg
   
     
  Pressemeddelelse  
  9. maj 2014  
     
     
  Dream City flytter ind på Roskilde Festival 50 dage før alle andre  
     
 

På lørdag den 10. maj er der præcis 50 dage til Roskilde Festival. Det fejrer de engagerede lejre i Dream City med at flytte ud på campingpladsen allerede nu. Der er plads til flere lejre.

 

Roskilde Festivals mest engagerede lejre er i gang i 100 dage, før resten af deltagerne står i kø uden for campingområdet. De første 50 dage har de arbejdet i Musicons Hal 1 i Roskilde, hvor de har ideudviklet på lejrenes koncepter, bygget de første småting og udviklet eget byråd. På lørdag den 10. maj flytter de ud på festivalens campingområde og begynder at bygge deres lejre op i det område, som også sidste år hed Dream City.

I Dream City kan Roskilde Festivals deltagere skabe deres drømmelejr – og allerede nu bestemme hvor i det attraktive område H, den skal ligge. En lille bydel på festivalpladsen med plads til 4.000 gæster og fyldt med aktiviteter, som festivalgængerne selv har fundet på og været med til at udføre.

 

Dream Citys lejre bestemmer selv, hvor de skal bo De tilmeldte lejre i Dream City behøver ikke bekymre sig om, at de skal kæmpe om pladserne med festivalens andre deltagere. Og der er stadig plads til flere lejre i området tæt på indgang til festivalpladsen.

Dream City er Roskilde Festivals brugerdrevne område, hvor lejrene giver gaver til de øvrige deltagere i form af for eksempel fester, bæredygtighed og inddragelse. Blandt de allerede tilmeldte lejre er Læger uden Skrupler, Find Holger og Camp Crazy Legs. En af lejrene består af teologer, som allerede har bygget en prædikestol og nu har en kirke på tegnebrættet. Tagtomat skaber en byhave. Og så vender geologerne fra Camp Sten grusgraven til noget positivt, fordi de mange års graven har sørget for, at mange fossiler er kommet op til overfladen.

Sidste år imponerede Blast Beast med deres metalinspirerede pentagon, der blev bragt post ud flere gange dagligt og Unicorny Camp diskuterede queer-bevægelsen med dem, som kiggede forbi. Siden sidste års festival har en del af lejrene skabt et byråd på egen hånd, hvor der bliver arbejdet videre med Dream Citys dogmer om at give en gave til de øvrige deltagere, at tænke bæredygtigt og socialt ansvarligt og at rydde op efter sig selv.

 

Dream City fejrer 50 dage til Roskilde Festival Når der på lørdag er præcis 50 dage til, at Dyrskuepladsen bliver indtaget af Roskilde Festivals titusindvis af deltagere, går Dream City på græs. Klokken 10 er der champagne og første spadestik. Klokken 12 introducerer byrådet Kulturminuttet og diskuterer 10 bud for området. Derefter er der fri leg og byg, inden grillen bliver tændt klokken 18 og Morfar Crew skruer op for musikken.

 

Praktisk: Følgende lejre har meldt deres ankomst: Holger Camp, Crazy Legs, Ufo Åge, Adventure Camp, Camp Spies, Læger uden Skrupler, Johankat Camp, Camp Tortuga og Camp Nasty.

 

Derudover kommer det frivillige byggehold og projektleder Sasja Kalledsøe. Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde er også på pladsen om formiddagen og giver gerne interview.

 
     
     
  Kontaktinformation  
     
 

Talskvinde Christina Bilde, mobil: 40 74 72 22, mail: christina.bilde@roskilde-festival.dk

 

Projektleder Sasja Kalledsøe, mobil: 28972322, mail: sasja.kalledsoe@roskilde-festival.dk

 

Pressemedarbejder Kathrine Simonsen, pressetelefon 46 34 03 88, mail: kathrine.simonsen@roskilde-festival.dk

 

Læs mere her og på Dream Citys facebook-side

 
     
     
  Vedhæftede filer  
     
  Domen_i_dream_city.jpg
Kort over Dream City.jpg
 
     
     
  Online medieservice
På vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.
 
     
  Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2014.  
     
  Twitter   Instagram   Facebook   Homepage